Wie won de Daytona 500? Volledige uitslagen, winnaar van NASCARs seizoensopener van 2020

De coureur die de Daytona 500 van 2020 won, was dezelfde coureur die vorig jaar de Daytona 500 won. Maar in de uren nadat Denny Hamlin maandag Ryan Blaney met een fotofinish naar de finish had gereden, maakte niemand in de NASCAR-wereld zich druk om de overwinning van het 11e team van Joe Gibbs Racing.

Terwijl Hamlin en Blaney in de laatste ronde naar de finishvlag raceten, maakte Ryan Newman een salto nadat hij in botsing was gekomen met Blaney en in de buitenmuur was gespind. Newman werd door NASCAR’s veiligheidsteam uit zijn auto gehaald en onmiddellijk naar het nabijgelegen Halifax Medical Center gebracht. Een paar uur later kondigde NASCAR aan dat Newman in ernstige toestand verkeerde, maar dat zijn verwondingen als niet levensbedreigend werden beschouwd.

Hier ziet u de laatste ronde van de Daytona 500 waarin de auto van Ryan Newman op de streep werd geflipt.
We houden u op de hoogte van zijn status als we meer weten. pic.twitter.com/qkEwQBpoP0

– FOX: NASCAR (@NASCARONFOX) 18 februari 2020

Schrikwekkende finish bij #DAYTONA500 toen leider Ryan Newman vlak voor de finish flipt. Denny Hamlin wint maar alle gedachten nu bij Newman. pic.twitter.com/Fltj5w5d2g

– Troy Hirsch (@troyhirschfox5) 18 februari 2020

MORE: Hoogtepunten uit de 2020 Daytona 500

Nadat hij op het laatste rechte stuk gelijk had getrokken met Blaney, versloeg Hamlin de coureur van de No. 12 Team Penske Ford op de streep in de op één na dichtste finish in de geschiedenis van de Daytona 500 – 0,014 seconden. Hamlin won natuurlijk ook de dichtste finish in de Daytona 500-geschiedenis; hij versloeg Martin Truex Jr. naar de geblokte vlag in 2016 met 0,01 seconde. Vorig jaar eindigde Hamlin een autolengte voor JGR-teamgenoot Kyle Busch om zijn tweede Daytona 500 te winnen.

De $ 23,6 miljoen 2020 Daytona 500 portemonnee is de hoogste in de Amerikaanse autosportgeschiedenis. Hoeveel Hamlin daarvan krijgt is niet bekend gemaakt, maar op basis van de verdiensten van eerdere Daytona 500 winnaars (bijna 9 procent), kunnen we gokken dat hij iets meer dan $2 miljoen zal verdienen.

Hieronder staan de volledige uitslagen van de Daytona 500 van 2020.